Kinderboek & cd Dex+Zo, de Snoezel Brigade -Stop Pesten!-

Om de unieke maar kostbare Stoeistal-projecten,te kunnen realiseren, ontwikkelden wij, samen met enkele anderen, het kinderboek & cd Dex+Zo, de Snoezel Brigade. Het boek is geschikt voor vier- tot en met achtjarigen. De onderliggende boodschap luidt: ieder kind is uniek. De één is slechthorend en de ander heeft een verstandelijke beperking. Ieder kind verdient een plek in onze samenleving. Het is waardevol elkaar te leren kennen. We hopen met Dex+Zo de gedachtegang en het inlevingsvermogen van ‘alle’ kinderen positief te stimuleren. We hopen de vooroordelen en het pestgedrag, hiermee-een beetje-te stoppen!

Karakters

De drie hoofdkarakters in Dex+Zo zijn: Bijou, Bud en Dex. Bijou is een pittig poesje, Bud een stoere hond en hun verstandelijk beperkte konijnenvriend heet Dex. Bijou en Bud helpen Dex als het nodig is.

Themaverhalen

De themaverhalen, voorzien van kleurrijke en stripachtige illustraties, bestaan uit vrolijke en soms verdrietige gebeurtenissen. Alle verhalen eindigen positief. Het boek is bedoeld voor ''alle'' kinderen. Met Dex+Zo maken ze op speelse en luchtige manier kennis met karakters die ‘anders zijn’.

Verhalen- en liedjes-cd met BN’ers

De negen themaverhalen – met muzikale begeleiding – zijn door bekende Nederlanders ingesproken en ingezongen op de cd Dex+Zo. De bekende Nederlanders zijn met zorg gekozen; allen hebben affiniteit met het desbetreffende themaverhaal. Zo leest Giel Beelen (brildragend) het verhaal van de slechtziende Muddy Mol en vertolkt Miss Montreal – Sanne Hans – de hoofdrol in het verhaal van de stotterende Lotte het La-a-ammetje. Naast de ingesproken verhalen, staat er ook een liedje over ‘anders zijn’ op de cd.